Kundeutbytte på boliglån og innskudd

🎁 Det ble utbetalt rekordstort utbytte i 2024
💰 Både lån og innskudd kan gi kundeutbytte
🤑 Inntil 17 720 kr per kunde

GIF av dame som viser frem kundeutbyttet på mobilen

Utbyttekalkulator

Utbyttekalkulatoren gir deg en pekepinn på hva du kan få i kundeutbytte, og baseres på hva du har hatt i snitt av innskudd og lån, fra dag til dag i gjeldende år.
Antall lånetagere:
Beregnet kundeutbytte:
8 860
kr*
 =  Storbyferie. Rett inn på konto.
 =  Storbyferie. Rett inn på konto.

* du måtte ha hatt minst 22.574 kroner i lån eller innskudd i 2023 for å få minste utbetaling på 100 kroner i 2024. Utbytte beregnes ikke av fond eller aksjer. Dette beløpet forutsetter at du har vært kunde hele året. Har du vært kunde deler av året, vil utbyttet bli beregnet etter hvor lenge du har vært kunde.

Kundeutbytte Bulder 2023

Hvorfor utbytte?

Bulder er en egen merkevare som opererer under Sparebanken Vest sin bankkonsesjon. Som kunde i Bulder vil du derfor motta utbytte basert på Sparebanken Vests årlige overskudd og hvor mye du selv har i innskudd og lån.

Det er generalforsamlingen i Sparebanken Vest som hvert år tar stilling til om vi skal utbetale kundeutbytte.

Kundeutbytte er overskuddsdeling og fastsettes ut fra det årlige resultatet, egenkapitalen og likviditeten til Sparebanken Vest. Det er ikke garantert utbetaling hvert år.

Eksempler på kundeutbytte

Størrelsen på kundeutbyttet ditt avhenger av hvor mye du hadde i lån, og på konto, gjennom forrige år. Du må ikke ha vært kunde gjennom hele året for å få utbytte. Utbyttet blir gradert etter hvor stor del av året du var kunde.

  • Du kan få kundeutbytte av inntil 2 millioner i lån i banken.
  • Om du har felles lån med noen kan du få av inntil 4 millioner.
  • Du kan få kundeutbytte av maks 2 millioner i innskudd i banken.
kundeutbytte

Noen fakta som er fint å vite

Kundeutbyttet er basert på hvor mye du hadde i boliglån og innskudd, og hvor lenge du var kunde i det foregående året. For å oppnå minimum utbetaling må du ha hatt minimum 22.574 kroner i lån og innskudd.

Du kan få utbytte av maks 2 millioner i lån. Personer med felles lån kan få utbytte for inntil 4 millioner kroner. Du kan få utbytte av maks 2 millioner i innskudd. Utbyttet er skattepliktig. Når du sjekker årsoppgaven fra banken, vil du se kundeutbyttet innberettet sammen med renteinntektene dine på den kontoen der du mottar beløpet.

Det er generalforsamlingen i Sparebanken Vest som hvert år tar stilling til om vi skal utbetale kundeutbytte. Kundeutbytte er overskuddsdeling og fastsettes ut fra det årlige resultatet, egenkapitalen og likviditeten til banken. Det er ikke garantert utbetaling hvert år.

Få svar på dine spørsmål

Vi har samlet de mest vanlige spørsmålene om kundeutbytte her

Hva er kundeutbytte?

pil ned

Hvem kan få kundeutbytte?

pil ned

Hvor mye får jeg i kundeutbytte?

pil ned

Jeg har lån sammen med min ektefelle, får begge da kundeutbytte?

pil ned

Er kundeutbytte skattepliktig?

pil ned

Får vi kundeutbytte hvert år?

pil ned

Må jeg har vært kunde gjennom hele året for å få kundeutbytte?

pil ned