• Hjem
 • / Låne
 • / Rammelån
 •  

  Fleksibelt rammelån - lån mer når det passer deg

  🔓 Fleksibilitet for deg med god sikkerhet
  🪛 Juster opp lånet som du vil innenfor rammen
  📉 Ingen krav til fast nedbetaling

  Bilde av kalkulator for rammelån
  Bilde av kalkulator for rammelån

  Forskjellen på rammelån og boliglån

  Forskjellen fra boliglån er at rammelånet er litt dyrere, men mye mer fleksibelt. Der boliglånet har en nedbetalingsplan har ikke rammelånet krav til faste månedlige nedbetalinger. Den aller største forskjellen er at du med rammelån selvbetjent kan låne opp som du vil innenfor rammen. Du kan låne opp og betale ned som du vil.

  Rammelån

  BelåningsgradNominell renteEffektiv rente
  Innenfor 50 %:4.00 % 4.08 %
  Innenfor 55 %:4.05 %4.13 %
  Innenfor 60 %:4.10 %4.18 %

  Tenk på dette når du har rammelån

  Pass på at du har kontroll på nedbetalingen ettersom rammelån ikke har en fast nedbetalingsplan slik boliglån har. Du må ha god kontroll på økonomien og være oppmerksom på muligheten for flere impulskjøp og økt forbruk som følge av tilgangen på mer penger.

  Vi anbefaler at du setter opp faste innbetalinger på nedbetalingen av rammelånet for å sikre at lånet blir lavere. I tillegg belønner vi lavere lån og rammer med lavere rente. Automatisk. Du får den renten du fortjener.

  FAQ – 5 raske svar på vanlige spørsmål

  Hvordan fungerer et rammelån?
  Et rammelån, også kjent som fleksilån eller flexilån, er et fleksibelt boliglån hvor du som kunde får en låneramme eller lånesum basert på verdien av dine eiendommer. Denne lånerammen kan du bruke som du ønsker, og kan derfor flytte penger frem og tilbake fra din lånekonto uten å involvere banken.

  Hva er fordelene med rammelån?
  Du er din egen sjef over pengene dine og kan overføre penger fra lånerammen akkurat når du trenger de uten å måtte kontakte banken din. Du slipper altså å søke om refinansiering hver gang du trenger penger til oppussing eller andre lignende hendelser.

  Hva kreves for å få rammelån?
  Du må ha en belåningsgrad under 60 % for å få rammelån. Belåningsgrad er forholdstallet mellom resterende lån og din boligverdi.

  Hvorfor er rammelån dyrere enn et ordinært lån?
  Rentenivået på rammelån er vanligvis litt høyere enn et ordinært nedbetalingslån. Det koster banken penger å ha tilgjengelig kapital slik at du skal få nyte godt av fleksibiliteten rammen gir deg akkurat når du ønsker det. Derfor er også lånet priset noe høyere.

  Hva er best av rammelån og boliglån?
  Rammelån er godt valg for deg som ønsker fleksibilitet, men aksepterer litt høyere prosentpoeng på boliglånet. Vanlig boliglån er billigere, men ikke like fleksibelt i forhold til opplåning. Det er ikke noe som er bedre enn det andre, men avhenger av hva du som kunde foretrekker.