• Hjem
  • /Din rett til å si nei

Din rett til å si nei

Fra 1. juli 2023 har du en lovbestemt rett til å avslå varslede endringer på dine lån eller kontoer. Fristen for å avslå er dagen før endringene skal tre i kraft. Datoen for gjeldende renteendring står i varslingsmeldingen som du mottar i appen.


Bulder kommer til å si opp lån eller kontoer du avslår endringen på⚠️

Dette må du vite

Hvis du avslår endringene, har Bulder rett til å si opp lånet ditt.
Når lånet blir sagt opp har du inntil to måneder fra datoen du mottok brevet om renteendring til å innfri hele lånesummen til oss, samt eventuelle renter. Dersom du ikke klarer å betale, vil lånet gå til inkasso eller boligen kan i ytterste konsekvens bli tvangssolgt.

Låner du sammen med andre?

Hvis én låntaker avslår den varslede renteendringen på låneavtalen, regner Bulder dette som et samlet svar. Dere må snakke sammen før en av dere avslår. Når lånet blir sagt opp, vil Bulder kreve betaling fra alle låntakerne.

Bulder sin anbefaling

Prislisten vår er helt åpen og transparent. Renten din du får er avhengig av din belåningsgrad som påvirkes av størrelsen på lånet ditt i relasjon til verdien på boligen din. I Bulder er det derfor ikke mulig å forhandle om renten.


Bulder anbefaler at du ikke avslår renteendringen - flytt heller lånet. Da kan du utforske markedet helt uten risiko for oppsigelse for deg. Ved å avslå renteendringene vil lånet ditt bli sagt opp. Dersom du ombestemmer deg etter at oppsigelsen er igangsatt, er Bulder ikke forpliktet til å videreføre lånet ditt.

Få svar på dine spørsmål

Vi har samlet de mest vanlige spørsmålene om å avslå renteendringer her.

Hva er fristen for å avslå en renteendring?

pil ned

Kan jeg avslå på vegne av noen andre?

pil ned

Vi er to på et boliglån. Må begge avslå endringene?

pil ned

Hva skjer med mitt kundeforhold om jeg avslår en endring?

pil ned

Jeg har avslått en renteendring. Kan jeg angre?

pil ned