Foto: Jacob Mejicanos, Unsplash. Kvinne drikker kaffe

Ikke hør på bankenes forbrukerøkonomer!

Rentene, strømprisene, bensinprisene og matprisene – alle er nå på rekordhøye nivåer. Storbankenes forbrukerøkonomer er raskt ute i mediene med økonomiske råd og peker på både koffeininntak og streamingabonnement ditt. Ikke gi fra deg kaffekoppene og Netflix uten kamp!

31 januar, 2023|Bulder

Kostnadene dine til bensin, strøm og til dels mat, kan du kutte ved å redusere i forbruket. Det samme er ikke like enkelt for boliglånet. Du kan ikke redusere forbruket av boliglånet ditt. Da måtte du i så fall selge boligen din og kjøpe en mindre og billigere bolig.

Men, det er en annen måte å redusere kostnader på boliglånet. Forbrukerøkonomene i storbankene ser bare ut til å glemme at den finnes.

Ikke la dem ta fra deg kaffekoppen

Storbankenes forbrukerøkonomer forteller deg at når strømprisen går opp, skal du redusere strømforbruket. Når bensinprisen går opp skal du redusere bilbruken, men når boliglånsrenten går opp skal du redusere … kaffeinntaket?

At forbrukerøkonomene peker på kaffekopper, tyggispakker og streamingabonnement som ting du bør kutte ut når renten stiger, er fra et forbrukerperspektiv ganske pussig.

...når boliglånsrenten går opp skal du redusere... kaffeinntaket?

Hva med tingene som er viktig for deg?


Om du måtte velge mellom å spare 500 kr i måneden på å kutte ut Netflix og Spotify eller betale mindre på boliglånet, hva ville du velge?

Ikke begynn med mindre kaffe, streaming-abonnementer og andre ting som gir deg glede om skal du unngå at rentehevingene slår for kraftig inn i livet ditt. Se heller til det som nettopp ble dyrere, nemlig boliglånet.

Det er lettere å flytte lånet enn du tror

Du kan lett flytte boliglånet til et sted du får lavere rente. Enten det er hos oss i Bulder eller en av våre konkurrenter. Dealen er ganske god, du får beholde det huset du har i dag, men til en lavere pris.

Dealen er ganske god, du får beholde det huset du har i dag, men til en lavere pris

Bør jeg ringe banken min og prute på renten?

Du kan ringe banken din og prute på renten. Det er et vanlig råd, og er et mellomgodt råd. Godt fordi det i mange tilfeller virker, men tall fra renteradar.no viser at du da får omtrent halvparten av det du kunne fått ved å flytte til en av de rimeligste boliglånene.

Grunnen til at banken bare gir deg halvparten er ganske enkel. De antar at du ikke vil orke å flytte lånet for å få den siste halvparten. Og i mange tilfeller stemmer dette. Mange ser på det som et ork å flytte boliglån.

Å flytte lånet er ikke veldig gøy, men gøyere enn å tape penger til en dyr bank

Vi innrømmer det. Å flytte boliglån er ikke det gøyeste du kan bruke tiden din på. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig. Det skal være lett å gjøre rett og snart å gjøre smart.

Vil du flytte boliglånet ditt trenger du ikke ta kontakt med gamlebanken din. Du trenger ikke samle massevis av dokumenter, og du trenger ikke sette av mer enn 10-15 minutter.


Raskere å flytte enn å forhandle – og du sitter igjen med mer

I mange tilfeller er det mye mer krevende å forberede seg til å forhandle med banken, enn det er å sjekke hvilket tilbud du får et annet sted, og flytte dit. I alle fall hos oss.

Kanskje klarer du å flytte boliglånet ditt i løpet av én kaffekopp. Du vet, den kaffekoppen andre banker vil at du skal kutte ut. For å få råd til rentene deres.

Nyt kaffen, og lavere renter ☕

Tilbake til blogg-forside