Fem ting dere lurer på om kundeutbytte

Én av fordelene du har som Bulder-kunde, er muligheten til å få utbetalt kundeutbytte på lån og innskudd. I år var maksimal utbetaling per kunde på hele 10.700 kroner. Men hvordan fungerer egentlig kundeutbytte? Og hvor mye kan du regne med å få?

21 desember, 2023|Benedicte

Har du vært Bulder-kunde en stund, husker du sannsynligvis den digge følelsen av å få utbetalt kundeutbytte en vakker vårdag i månedsskiftet mars/april.

Har du derimot nylig blitt Bulder-kunde, synes du kanskje tanken på å motta penger rett inn på konto fra banken virker fjern, og egentlig litt for god til å være sann?

Vi får mange spørsmål om hvordan utbetaling av kundeutbytte egentlig fungerer. Scroll videre for å få svar på tingene dere spør oss om oftest🤜🤛

Hvorfor får jeg kundeutbytte i Bulder?🤔

Har du vært kunde i en tradisjonell aksjebank, er du vant til at det er aksjonærene som eier banken og får ta del i overskuddet. Bulder er en del av Sparebanken Vest, og i en sparebank fungerer eierskapet litt annerledes. Her eier faktisk du som kunde en del av banken. Verdiene og overskuddet som skapes i banken, blir dermed også delt med deg.

Kundeutbytte i Bulder-appen

Blir det utbetaling av kundeutbytte i 2024?🤔

Bulder-kundene har fått utbetalt kundeutbytte fire år av fire mulige siden Bulder ble lansert. Likevel kan vi ikke garantere at det blir utbetaling hvert år. Det kommer an på resultatet til banken, og det er generalforsamlingen i banken som hvert år tar den endelige avgjørelsen på om det blir utbetaling av kundeutbytte.

Den endelige beslutningen av om det blir kundeutbytte for 2023, vil komme i slutten av mars 2024, og det kan da bli det femte året på rad at det blir vedtatt utbetaling av kundeutbytte. Vi vil selvfølgelig holde deg oppdatert så snart vi vet noe om avgjørelsen.

Bulder-kundene har fått utbetalt kundeutbytte fire år av fire mulige siden Bulder ble lansert.

Hvordan beregnes kundeutbyttet?🤔

Dersom det blir utbetalt kundeutbytte i 2024, er det tre faktorer som vil avgjøre hvor mye du får:

  • 🧮Hvor mye du hadde i boliglån gjennom 2023
  • 💰Hvor mye innskudd du hadde på konto gjennom 2023
  • ⏱️Hvor lenge du var kunde i 2023

Maksbeløpet som er mulig å motta varierer fra år til år, men i år var maksbeløpet én kunde kunne motta i kundeutbytte, på totalt 10.700 kroner.

Hadde du for eksempel et lån på minst 2 millioner i Bulder gjennom 2022, gav dette et kundeutbytte på 5350 kroner.


De samme betingelsene gjaldt for innskudd. Hadde du 2 millioner kroner på konto hos oss gjennom 2022, fikk du maksbeløpet på 5350 kroner for innskuddene dine.


Om du var som majoriteten av Bulder-kundene, fikk du størstedelen av kundeutbyttet ditt for lånet, og en litt mindre sum for innskuddene dine.

Må jeg ha vært kunde gjennom hele året for å få kundeutbytte?🤔

Nei, det må du ikke ha vært. Jo lenger du har vært kunde i opptjeningsåret, jo høyere vil kundeutbyttet ditt bli, men du kan kvalifisere for kundeutbytte selv om du bare har vært kunde deler av året. Har du for eksempel vært kunde i seks av tolv måneder, vil du få utbetalt 50 % av det som totalt er mulig å oppnå for deg.


Jo lenger du har vært kunde i opptjeningsåret, jo høyere vil kundeutbyttet ditt bli

Jeg har lån sammen med min ektefelle – får vi begge da kundeutbytte?🤔


Ja, begge vil da få kundeutbytte. Var dere for eksempel to låntakere med felles lån på minst 4 millioner i Bulder gjennom hele 2022, fikk dere 5350 kroner hver.

Maksbeløpet som er mulig å oppnå for dere på lån og innskudd vil være 21.400 kroner totalt.

Merk at kundeutbyttet for lånet vil bli utbetalt til hovedlåntakeren. Dere er selv ansvarlige for å fordele beløpet slik dere ønsker.


Kundeomtaler av kundeutbytte i Bulder

Tilbake til blogg-forside