Bilde av boligverdi i Bulder

Din (bolig)verdi!

Bankenes verdensbilde er ofte sentrert rundt hvilken verdi banken kan tilby deg i form av gunstige betingelser på et lån, men må det være slik?

18 oktober, 2021|Nicolai, Produktsjef app

Ditt verdensbilde derimot, har sannsynligvis familien din i sentrum. Boliglånet er bare en nødvendighet for at du skal kunne gi familien din det beste utgangspunktet for store og små i mange år fremover.

Du fjerner ugress, beiser terrassen, bygger på og renoverer for at din familie skal ha det beste – samtidig som du vet at boligverdien ikke blir lavere av at du fikser litt her og der.

Boliglån vs. boligverdi

I ditt verdensbilde er ikke boliglånet så interessant lenger. Det er pasé – en sort boks, som hver måned spiser en god porsjon av husholdningens inntekter. Nå er du interessert i å opparbeide kapital i boligen, og vite at boligen stiger i verdi.

Banken er derimot bare interessert i å få penger og renter tilbake til avtalt tid. Derfor får du alltid se millionbeløpene du skylder dem, hver gang du forsiktig går inn i nettbanken og sjekker boliglånet ditt.

Men kanskje du heller vil se hvor mye boligen din er verdt?

Siden 1992 har boligprisene gått oppover, med bare små tilbakeganger. Denne prisstigningen kan være vel så betydningsfull for belåningsgraden din som endringen i lånesaldo etter innbetaling av avdrag.

Graf som viser prisøkning på boliger fra 1992

SSB: Prisindeks for brukte boliger (siste 28 år)


Det som har verdi – for deg

Det er derfor vi i Bulder vil presentere boliglånet ditt på en helt ny og annerledes måte. Vi innhenter boligverdien din automatisk hver måned, så du til enhver tid kan se den aktuelle verdien, samt gå tilbake i tid og følge med på utviklingen.

Dersom prisstigningen gjør at belåningsgraden din endrer seg og du havner på et nytt rentetrinn, så nedjusterer vi renten din automatisk – ingen pruting. Og nei, vi setter ikke opp igjen renten din som følge av en eventuell prisnedgang på boligen.

Vi mener dette gir deg mye større verdi enn å bare se på hvor mye du skylder oss. Og bare rolig, du kan stadig gjøre de fortløpende tilpasningene du ønsker på boliglånet – endre månedsbeløp, betalingskonto og forfallsdato, søke avdragsfrihet og foreta ekstra innbetalinger.

Vi mener dette gir deg større verdi enn å bare se på hvor mye du skylder oss.

Så for å svare på spørsmålet innledningsvis: Nei, det må ikke være bankenes verdensbilde som bestemmer. Bankene har vært altfor opptatt av sine egne penger, og altfor lite opptatt av folk sine penger. Det vil vi forandre. Endringene våre på hvordan du ser boliglånet ditt er et steg i riktig retning.

Flere skal komme 🔥🔥🔥

Sjekk ut boligverdi ved å logge deg inn i appen eller på bulder.no.

Tilbake til blogg-forside